Sałatka z pomarańczą, rukolą i granatem oraz koktajl bananowo-szpinakowy

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

Przygotowanie sałatki:

  1. 1Pieczywo pokrój w kostkę, a następnie grilluj na patelni.
  2. 2Rukolę umyj, osusz i porwij w palcach.
  3. 3Pomarańczę obierz i podziel na mniejsze cząstki.
  4. 4Granat przekrój na pół i wytrząśnij nasiona.
  5. 5Orzechy włoskie zalej wrzątkiem i odstaw na kilka minut, a następnie odsącz i pokrój na mniejsze kawałki.
  6. 6W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą sok z cytryny, musztardę, miód oraz odrobinę soli i pieprzu.
  7. 7Całość dokładnie wymieszaj.

Przygotowanie koktajlu:

  1. 8Banana obierz ze skórki.
  2. 9Zmiksuj ze sobą banana, jogurt oraz szpinak do uzyskania jednolitej konsystencji.
~59 kcal ~510 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.2 g
Tłuszcze: 2.2 g
Węglowodany: 7.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 19.5 g
Tłuszcze: 19.2 g
Węglowodany: 64.2 g

SKŁADNIKI

Rukola świeża 100 g(5 x garść)
Pomarańcza 240 g(1 x sztuka)
Granat 50 g(1 x pół sztuki)
Orzechy włoskie 30 g(1 x garść)
cytryna 10 g(1 x plaster)
Musztarda 10 g(1 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)
Banan 120 g(1 x sztuka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 250 g(1 x szklanka)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane