Sałatka z roszponką, fetą, granatem, pomidorkami koktajlowami i grzankami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Pieczywo pokrój w kostkę, a następnie zrumień na patelni.
  2. 2Roszponkę dokładnie umyj.
  3. 3Fetę pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na połówki.
  4. 4W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, miód, ocet, musztardę, zioła prowansalskie, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
  5. 5Roszponkę, fetę, pomidorki oraz nasiona granatu wymieszaj ze sobą, całość skrop przygotowanym dressingiem.
  6. 6Podawaj z grzankami.
~77 kcal ~211 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.8 g
Tłuszcze: 2.8 g
Węglowodany: 9.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 7.7 g
Tłuszcze: 7.8 g
Węglowodany: 27.1 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Roszponka 50 g(2 x garść)
Ser typu Feta 15 g(0.5 x garść)
Pomidor 100 g
Granat 50 g(0.5 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Musztarda 5 g(0.5 x łyżeczka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane