Sałatka z roszponką, rzodkiewką, ricottą, granatem i grzankami

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Pieczywo pokrój w kostkę, a następnie grilluj na patelni aż do zrumienienia.
  2. 2Roszponkę dokładnie umyj, wyłóż na talerz.
  3. 3Rzodkiewki umyj, pokrój w plasterki i przełóż na talerz razem z ricottą oraz nasionami granatu.
  4. 4W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól oraz pieprz.
  5. 5Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem, podawaj z grzankami.
~75 kcal ~197 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.5 g
Tłuszcze: 3.9 g
Węglowodany: 6.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 9.4 g
Tłuszcze: 10.2 g
Węglowodany: 16.8 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Roszponka 75 g(3 x garść)
Rzodkiewka 60 g(1 x garść)
Ricotta 40 g(2 x łyżka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
cytryna 6 g(2 x łyżeczka)
Granat 50 g(0.5 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane