Sałatka z roszponką, burakami, ricottą i orzechami włoskimi

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Orzechy włoskie zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, a następnie odcedź i posiekaj.
  2. 2Buraki dokładnie umyj, zawiń w folię aluminiową, a następnie piecz w piekarniku w 180 stopniach przez 40 minut lub ugotuj w mundurkach.
  3. 3Przygotowane buraki pokrój w plasterki.
  4. 4Roszponkę dokładnie umyj i wyłóż na talerz razem z burakami, ricottą i posiekanymi orzechami włoskimi.
  5. 5W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól oraz pieprz.
  6. 6Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem.
~62 kcal ~234 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.7 g
Tłuszcze: 3.6 g
Węglowodany: 4.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.4 g
Tłuszcze: 13.7 g
Węglowodany: 17.3 g

SKŁADNIKI

Roszponka 75 g(3 x garść)
Burak 240 g(2 x sztuka)
Ricotta 40 g(2 x łyżka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
cytryna 6 g(2 x łyżeczka)
Orzechy włoskie 15 g(0.5 x garść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane