Sałatka z rukolą, grillowanym kurczakiem, gruszką, suszoną żurawiną i orzechami włoskimi

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Mięso z kurczaka umyj, pokrój, dopraw przyprawami i krótko grilluj na patelni.
  2. 2Orzechy włoskie razem z suszoną żurawiną zalej gorącą wodą, odczekaj kilka minut, a następnie odcedź i posiekaj.
  3. 3Pieczywo pokrój w kostkę, a następnie zrumień na patelni.
  4. 4Gruszkę umyj i pokrój w plastry.
  5. 5Liście rukoli dokładnie umyj, a następnie dodaj do składników razem z żurawiną i posiekanymi orzechami włoskimi.
  6. 6W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, miód, ocet, musztardę, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
  7. 7Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj, całość skrop przygotowanym dressingiem.
~115 kcal ~339 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.7 g
Tłuszcze: 4.2 g
Węglowodany: 15.3 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.9 g
Tłuszcze: 12.4 g
Węglowodany: 45.5 g

SKŁADNIKI

Rukola świeża 40 g(2 x garść)
Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Orzechy włoskie 8 g(2 x sztuka)
Żurawina suszona 12 g(1 x łyżka )
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Gruszka 130 g(1 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)
Musztarda 5 g(0.5 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane