Sałatka z ryżem, tuńczykiem, rukolą, fetą, oliwkami i pomidorami

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Rukolę dokładnie umyj i porwij w palcach.
  3. 3Oliwki oraz pomidorki koktajowe przekrój na połówki, fetę pokrój w kostkę.
  4. 4W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
  5. 5Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
~113 kcal ~290 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.5 g
Tłuszcze: 3.6 g
Węglowodany: 14.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 14.0 g
Tłuszcze: 9.1 g
Węglowodany: 37.3 g

SKŁADNIKI

Ryż brązowy 50 g
Rukola świeża 40 g(2 x garść)
Tuńczyk w wodzie 30 g(1 x łyżka)
Ser typu Feta 15 g(0.5 x garść)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Oliwki zielone marynowane 10 g(2 x sztuka)
Pomidor 100 g

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane