Sałatka z soczewicą, grillowaną czerwoną papryką, serem feta i natką pietruszki

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Paprykę pokrój w kostkę, a następnie krótko grilluj na patelni.
  3. 3Czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę.
  4. 4Wymieszaj ze sobą ugotowaną soczewicę, paprykę, cebulę oraz pokrojoną w kostkę fetę.
  5. 5W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, czosnek wyciśnięty przez praskę, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
  6. 6Całość skrop przygotowanym dressingiem i posyp posiekaną natką pietruszki.
~125 kcal ~219 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 7.7 g
Tłuszcze: 4.5 g
Węglowodany: 13.1 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 13.5 g
Tłuszcze: 7.9 g
Węglowodany: 23.1 g

SKŁADNIKI

Soczewica czerwona nasiona suche 36 g(3 x łyżka)
Papryka czerwona 70 g(0.5 x mała sztuka)
Ser typu Feta 15 g(0.5 x garść)
Cebula 30 g(3 x plaster)
Pietruszka liście 12 g(1 x łyżka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane