Sałatka z tuńczykiem, brokułami, parmezanem i grzankami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Brokuły wrzuć do wrzątku i gotuj przez 3–5 minut, następnie przelej zimną wodą i rozdziel na różyczki.
  2. 2Sałatę dokładnie umyj, porwij w palcach i ułóż na talerzu.
  3. 3Rzodkiewki umyj, oczyść, pokrój i dodaj do sałaty razem z kawałkami tuńczyka.
  4. 4Pieczywo pokrój na kawałki i grilluj do zrumienienia na patelni.
  5. 5W osobnym naczyniu zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, miód, sok z cytryny, sól oraz pieprz.
  6. 6Całość skrop przygotowanym dressingiem i posyp startym parmezanem.
~107 kcal ~231 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.7 g
Tłuszcze: 3.5 g
Węglowodany: 12.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 12.3 g
Tłuszcze: 7.5 g
Węglowodany: 28.0 g

SKŁADNIKI

Sałata lodowa 50 g
Brokuły 50 g
Tuńczyk w wodzie 30 g(1 x łyżka)
Chleb żytni jasny 30 g(1 x kromka)
Rzodkiewka 30 g(2 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Ser Parmezan 8 g(2 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane