Sałatka z tuńczykiem, czerwoną fasolą, ogórkiem i pietruszką

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Ogórek umyj, obierz i pokrój w słupki, dodaj czerwoną fasolę.
  3. 3Wymieszaj w osobnej miseczce oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól oraz pieprz.
  4. 4Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
  5. 5Całość posyp posiekaną natką pietruszki.
~104 kcal ~345 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.1 g
Tłuszcze: 2.7 g
Węglowodany: 14.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 16.8 g
Tłuszcze: 9.1 g
Węglowodany: 48.2 g

SKŁADNIKI

Kasza kuskus 50 g
Tuńczyk w wodzie 30 g(1 x łyżka)
Ogórek 180 g(1 x sztuka)
Czerwona fasola 60 g(3 x łyżka)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane