Sałatka z tuńczykiem, czerwoną fasolą, ogórkiem i pietruszką
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Kuskus przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- 2Ogórek umyj, obierz i pokrój w słupki, dodaj czerwoną fasolę.
- 3Wymieszaj w osobnej miseczce oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól oraz pieprz.
- 4Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
- 5Całość posyp posiekaną natką pietruszki.
Wartości odżywcze w:
~104 kcal
~345 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 5.1 g |
Tłuszcze: | 2.7 g |
Węglowodany: | 14.6 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 16.8 g |
Tłuszcze: | 9.1 g |
Węglowodany: | 48.2 g |
SKŁADNIKI
Kasza kuskus | 50 g |
Tuńczyk w wodzie | 30 g(1 x łyżka) |
Ogórek | 180 g(1 x sztuka) |
Czerwona fasola | 60 g(3 x łyżka) |
Oliwa z oliwek | 8 g(1 x łyżka) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE