Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
- 2Jajko ugotuj na twardo, a następnie drobno pokrój.
- 3Cebulę i ogórek kiszony pokrój w kostkę.
- 4Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj ze sobą, całość dopraw solą oraz pieprzem.
Wartości odżywcze w:
~142 kcal
~396 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 6.4 g |
Tłuszcze: | 5.1 g |
Węglowodany: | 17.2 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 18.0 g |
Tłuszcze: | 14.3 g |
Węglowodany: | 48.1 g |
SKŁADNIKI
Tuńczyk w wodzie | 30 g(1 x łyżka) |
Kukurydza konserwowa | 60 g(3 x łyżka ) |
Ogórek kiszony | 60 g(1 x sztuka) |
majonez | 10 g(1 x łyżeczka) |
Cebula | 20 g(2 x plaster) |
Ryż brązowy | 50 g |
Jaja kurze całe | 50 g(1 x sztuka) |
KOMENTARZE