Sałatka z tuńczykiem, kaszą gryczaną, roszponką, papryką, kukurydzą i ogórkiem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Ogórka umyj, obierz i pokrój w plastry. Dodaj kukurydzę, tuńczyka i paprykę.
  3. 3Roszponkę dokładnie umyj, paprykę pokrój w kostkę.
  4. 4W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, ocet, musztardę oraz sól i pieprz.
  5. 5Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
~93 kcal ~339 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.6 g
Tłuszcze: 2.1 g
Węglowodany: 13.7 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 16.9 g
Tłuszcze: 7.5 g
Węglowodany: 50.1 g

SKŁADNIKI

Kasza gryczana 50 g
Ogórek 90 g(0.5 x sztuka)
Roszponka 50 g(2 x garść)
Papryka czerwona 70 g(0.5 x mała sztuka)
Kukurydza konserwowa 60 g(3 x łyżka )
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Musztarda 5 g(0.5 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Tuńczyk w wodzie 30 g(1 x łyżka)
Kasza gryczana 50 g
Ogórek 90 g(0.5 x sztuka)
Roszponka 50 g(2 x garść)
Papryka czerwona 70 g(0.5 x mała sztuka)
Kukurydza konserwowa 60 g(3 x łyżka )
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Musztarda 5 g(0.5 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane