Sałatka z ziemniakami, fasolką szparagową, czerwoną fasolą, pomidorkami koktajlowymi oraz pesto z rukoli i migdałów

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Migdały zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, a następnie odsącz.
  2. 2Ziemniaki i fasolkę szparagową ugotuj.
  3. 3Rukolę dokładnie umyj, połowę liści porwij w palcach i ułóż na talerzu, pozostałe przeznacz do dressingu.
  4. 4Ziemniaki przekrój na połówki, posyp koperkiem i przełóż na talerz razem z fasolką szparagową, przekrojonymi pomidorkami koktajlowymi i czerwoną fasolą.
  5. 5Zmiksuj ze sobą odsączone migdały, liście rukoli, czosnek wyciśnięty przez praskę, oliwę z oliwek, ocet, sól oraz pieprz. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody.
  6. 6Sałatkę podawaj z przygotowanym dressingiem.
~63 kcal ~324 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.5 g
Tłuszcze: 1.8 g
Węglowodany: 9.0 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 12.8 g
Tłuszcze: 9.2 g
Węglowodany: 46.8 g

SKŁADNIKI

Ziemniaki (średnio) gotowane 170 g(2 x sztuka)
Fasola szparagowa 90 g(1 x garść)
Czerwona fasola 80 g(4 x łyżka)
Pomidor 100 g
Rukola świeża 60 g(3 x garść)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Migdały 7.5 g(0.5 x łyżka)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)
Rukola świeża 60 g(3 x garść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane