Sałatka z ziemniakami, fasolką szparagową, czerwoną fasolą, pomidorkami koktajlowymi oraz pesto z rukoli i migdałów
Posiłek
60 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Migdały zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, a następnie odsącz.
- 2Ziemniaki i fasolkę szparagową ugotuj.
- 3Rukolę dokładnie umyj, połowę liści porwij w palcach i ułóż na talerzu, pozostałe przeznacz do dressingu.
- 4Ziemniaki przekrój na połówki, posyp koperkiem i przełóż na talerz razem z fasolką szparagową, przekrojonymi pomidorkami koktajlowymi i czerwoną fasolą.
- 5Zmiksuj ze sobą odsączone migdały, liście rukoli, czosnek wyciśnięty przez praskę, oliwę z oliwek, ocet, sól oraz pieprz. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody.
- 6Sałatkę podawaj z przygotowanym dressingiem.
Wartości odżywcze w:
~63 kcal
~324 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 2.5 g |
Tłuszcze: | 1.8 g |
Węglowodany: | 9.0 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 12.8 g |
Tłuszcze: | 9.2 g |
Węglowodany: | 46.8 g |
SKŁADNIKI
Ziemniaki (średnio) gotowane | 170 g(2 x sztuka) |
Fasola szparagowa | 90 g(1 x garść) |
Czerwona fasola | 80 g(4 x łyżka) |
Pomidor | 100 g |
Rukola świeża | 60 g(3 x garść) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Migdały | 7.5 g(0.5 x łyżka) |
Czosnek | 2.5 g(0.5 x ząbek) |
Ocet winny | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Koper ogrodowy | 4 g(1 x łyżeczka) |
Rukola świeża | 60 g(3 x garść) |
KOMENTARZE