Sałatka ze szpinakiem, awokado, suszonymi pomidorami, żółtą papryką i grzankami

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Pieczywo pokrój w kostkę i krótko grilluj na patelni do zarumienienia.
  2. 2Pomidory przekrój na połówki, wymieszaj razem ze świeżymi liśćmi szpinaku, awokado oraz pokrojoną w plastry papryką.
  3. 3W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sól i pieprz.
  4. 4Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem, podawaj z grzankami.
~102 kcal ~223 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.4 g
Tłuszcze: 3.1 g
Węglowodany: 14.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 7.5 g
Tłuszcze: 6.8 g
Węglowodany: 32.4 g

SKŁADNIKI

Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Pomidory suszone nie solone 24 g(2 x sztuka)
Awokado 15 g(1 x plaster)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Papryka żółta 140 g(1 x mała sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane