Sałatka ze szpinakiem, awokado, suszonymi pomidorami, żółtą papryką i grzankami
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Pieczywo pokrój w kostkę i krótko grilluj na patelni do zarumienienia.
- 2Pomidory przekrój na połówki, wymieszaj razem ze świeżymi liśćmi szpinaku, awokado oraz pokrojoną w plastry papryką.
- 3W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, zioła prowansalskie, sól i pieprz.
- 4Sałatkę skrop przygotowanym dressingiem, podawaj z grzankami.
Wartości odżywcze w:
~102 kcal
~223 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 3.4 g |
| Tłuszcze: | 3.1 g |
| Węglowodany: | 14.8 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 7.5 g |
| Tłuszcze: | 6.8 g |
| Węglowodany: | 32.4 g |
SKŁADNIKI
| Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
| Pomidory suszone nie solone | 24 g(2 x sztuka) |
| Awokado | 15 g(1 x plaster) |
| Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
| Ocet winny | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
| Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
| Papryka żółta | 140 g(1 x mała sztuka) |
KOMENTARZE