Sałatka ze szpinakiem, mango, grillowanym kurczakiem i grzankami
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Mięso z kurczaka umyj, pokrój, dopraw przyprawami i krótko grilluj na patelni.
- 2Pieczywo pokrój w kostkę, a następnie zrumień na patelni.
- 3Awokado i mango umyj, obierz i pokrój.
- 4Liście szpinaku dokładnie umyj, a następnie dodaj do reszty składników.
- 5W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, miód, ocet, musztardę, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
- 6Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj i skrop przygotowanym dressingiem.
Wartości odżywcze w:
~104 kcal
~328 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 3.6 g |
Tłuszcze: | 4.2 g |
Węglowodany: | 12.6 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 11.5 g |
Tłuszcze: | 13.3 g |
Węglowodany: | 40.0 g |
SKŁADNIKI
Kura tuszka | 50 g(0.5 x filet) |
Szpinak (świeży) | 40 g(2 x garść) |
Awokado | 30 g(2 x plaster) |
Mango | 140 g(0.5 x sztuka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Musztarda | 5 g(0.5 x łyżeczka) |
Miód pszczeli | 12 g(1 x łyżeczka) |
Ocet winny | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Zioła prowansalskie | 4 g(1 x łyżeczka) |
Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
KOMENTARZE