Sałatka ze szpinakiem, mango, grillowanym kurczakiem i grzankami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Mięso z kurczaka umyj, pokrój, dopraw przyprawami i krótko grilluj na patelni.
  2. 2Pieczywo pokrój w kostkę, a następnie zrumień na patelni.
  3. 3Awokado i mango umyj, obierz i pokrój.
  4. 4Liście szpinaku dokładnie umyj, a następnie dodaj do reszty składników.
  5. 5W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, miód, ocet, musztardę, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
  6. 6Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj i skrop przygotowanym dressingiem.
~104 kcal ~328 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.6 g
Tłuszcze: 4.2 g
Węglowodany: 12.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 11.5 g
Tłuszcze: 13.3 g
Węglowodany: 40.0 g

SKŁADNIKI

Kura tuszka 50 g(0.5 x filet)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Awokado 30 g(2 x plaster)
Mango 140 g(0.5 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Musztarda 5 g(0.5 x łyżeczka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane