Serek wiejski z ogórkiem, koperkiem i pieczywem
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Ogórek umyj, obierz i pokrój w kostkę.
- 2Koperek umyj i drobno posiekaj.
- 3Do serka wiejskiego dodaj pokrojony ogórek i posiekany koperek.
- 4Całość dokładnie wymieszaj. Podawaj z pieczywem.
Wartości odżywcze w:
~67 kcal
~217 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 4.6 g |
| Tłuszcze: | 1.5 g |
| Węglowodany: | 8.3 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 15.2 g |
| Tłuszcze: | 5.1 g |
| Węglowodany: | 27.1 g |
SKŁADNIKI
| Serek twarogowy ziarnisty | 100 g(0.5 x sztuka) |
| Chleb żytni pytlowy | 40 g(1 x kromka) |
| Ogórek | 180 g(1 x sztuka) |
| Koper ogrodowy | 8 g(1 x łyżka) |
KOMENTARZE