Serek wiejski z tuńczykiem, papryką i bazylią oraz pieczywem
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Paprykę umyj i drobno pokrój.
- 2Do serka wiejskiego dodaj tuńczyka oraz pokrojoną czerwoną paprykę.
- 3Serek dopraw pieprzem i ziołami prowansalskimi wedle uznania.
- 4Podawaj z pieczywem.
- 5Całość udekoruj listkami bazylii.
Wartości odżywcze w:
~71 kcal
~263 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 5.3 g |
Tłuszcze: | 1.6 g |
Węglowodany: | 8.6 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 19.7 g |
Tłuszcze: | 6.0 g |
Węglowodany: | 31.7 g |
SKŁADNIKI
Serek twarogowy ziarnisty | 100 g(0.5 x sztuka) |
Tuńczyk w wodzie | 15 g(0.5 x łyżka) |
Chleb żytni pytlowy | 40 g(1 x kromka) |
Papryka czerwona | 200 g(1 x duża sztuka) |
Bazylia liście świeże | 15 g(3 x liść) |
KOMENTARZE