Surówka z kapustą, żurawiną, ananasem i orzechami włoskimi
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Kapustę posiekaj.
- 2Marchew zetrzyj na tarce, ananasa pokrój na kawałki.
- 3Orzechy i żurawinę zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, odcedź i posiekaj orzechy.
- 4W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, musztardę, miód, ocet, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
- 5Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą, całość skrop przygotowanym dressingiem.
Wartości odżywcze w:
~55 kcal
~274 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 1.3 g |
Tłuszcze: | 1.9 g |
Węglowodany: | 8.1 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 6.5 g |
Tłuszcze: | 9.4 g |
Węglowodany: | 40.4 g |
SKŁADNIKI
Żurawina suszona | 24 g(2 x łyżka ) |
Kapusta biała | 320 g(2 x liść) |
Marchew | 45 g(1 x sztuka) |
Ananas | 80 g(1 x plaster) |
Orzechy włoskie | 15 g(0.5 x garść) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Ocet winny | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
Musztarda | 5 g(0.5 x łyżeczka) |
KOMENTARZE