Surówka z kapustą, żurawiną, ananasem i orzechami włoskimi

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kapustę posiekaj.
  2. 2Marchew zetrzyj na tarce, ananasa pokrój na kawałki.
  3. 3Orzechy i żurawinę zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, odcedź i posiekaj orzechy.
  4. 4W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, musztardę, miód, ocet, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
  5. 5Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą, całość skrop przygotowanym dressingiem.
~55 kcal ~274 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 1.3 g
Tłuszcze: 1.9 g
Węglowodany: 8.1 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 6.5 g
Tłuszcze: 9.4 g
Węglowodany: 40.4 g

SKŁADNIKI

Żurawina suszona 24 g(2 x łyżka )
Kapusta biała 320 g(2 x liść)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Ananas 80 g(1 x plaster)
Orzechy włoskie 15 g(0.5 x garść)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Musztarda 5 g(0.5 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane