Surówka z kapustą, jabłkiem i suszonymi śliwkami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kapustę posiekaj.
  2. 2Jabłko i czerwoną cebulę zetrzyj na tarce.
  3. 3Śliwki zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, następnie odcedź i posiekaj na mniejsze kawałki.
  4. 4W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, miód, ocet, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
  5. 5Wszystkie składniki zmieszaj ze sobą, całość skrop przygotowanym dressingiem.
~51 kcal ~285 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 1.0 g
Tłuszcze: 1.7 g
Węglowodany: 7.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 5.8 g
Tłuszcze: 9.2 g
Węglowodany: 44.1 g

SKŁADNIKI

Kapusta biała 320 g(2 x liść)
Cebula 20 g(2 x plaster)
Jabłko 180 g(1 x sztuka)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Śliwki suszone z pestką 14 g(2 x sztuka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane