Surówka z kapustą kiszoną, jabłkiem, burakiemi i słonecznikiem
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Kapustę posiekaj.
- 2Jabłko oraz buraka umyj, obierz i zetrzyj na tarce.
- 3Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj razem z oliwą z oliwek, solą oraz pieprzem.
- 4Całość posyp prażonym słonecznikiem.
Wartości odżywcze w:
~39 kcal
~157 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 1.0 g |
Tłuszcze: | 1.5 g |
Węglowodany: | 5.3 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 3.9 g |
Tłuszcze: | 6.0 g |
Węglowodany: | 21.7 g |
SKŁADNIKI
Kapusta kwaszona | 100 g(2 x garść) |
Burak | 120 g(1 x sztuka) |
Jabłko | 180 g(1 x sztuka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Słonecznik nasiona | 5 g(0.5 x łyżka) |
KOMENTARZE