Surówka z kapustą kiszoną, marchewką i żurawiną
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Kapustę posiekaj.
- 2Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce.
- 3Do kapusty i marchewki dodaj suszoną żurawinę.
- 4Całość wymieszaj z oliwą z oliwek, solą oraz pieprzem.
Wartości odżywcze w:
~59 kcal
~95 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 0.9 g |
| Tłuszcze: | 2.7 g |
| Węglowodany: | 7.6 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 1.4 g |
| Tłuszcze: | 4.4 g |
| Węglowodany: | 12.2 g |
SKŁADNIKI
| Kapusta kwaszona | 100 g(2 x garść) |
| Marchew | 45 g(1 x sztuka) |
| Żurawina suszona | 12 g(1 x łyżka ) |
| Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE