Surówka z kiszoną kapustą, orzeszkami ziemnymi i chili

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Kapustę posiekaj.
  2. 2Marchewkę oraz jabłko zetrzyj na tarce. 
  3. 3W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, chili oraz sól i pieprz.
  4. 4Całość posyp orzeszkami ziemnymi i skrop przygotowanym dressingiem.
  5. 5Udekoruj surówkę listkami mięty.
~54 kcal ~162 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 1.1 g
Tłuszcze: 2.4 g
Węglowodany: 6.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 3.4 g
Tłuszcze: 7.2 g
Węglowodany: 20.8 g

SKŁADNIKI

Kapusta kwaszona 50 g(1 x garść)
Marchewka 45 g(1 x sztuka)
Jabłko 180 g(1 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Chili 2 g
Orzechy arachidowe 6 g(0.5 x łyżka)
Mięta 15 g(3 x liść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane