Surówka z ogórkiem, czerwoną cebulą i pietruszką
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Ogórek umyj, obierz i pokrój w plasterki.
- 2Czerwoną cebulę pokrój w kostkę.
- 3W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
- 4Wymieszaj ze sobą pokrojonego ogórka, cebulę i jogurt.
- 5Całość udekoruj natką pietruszki i skrop przygotowanym dressingiem.
Wartości odżywcze w:
~35 kcal
~95 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 1.3 g |
Tłuszcze: | 1.9 g |
Węglowodany: | 2.9 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 3.7 g |
Tłuszcze: | 5.3 g |
Węglowodany: | 8.2 g |
SKŁADNIKI
Ogórek | 180 g(1 x sztuka) |
Cebula | 30 g(3 x plaster) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 50 g(2 x łyżka) |
cytryna | 6 g(2 x łyżeczka) |
Ocet winny | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Pietruszka liście | 6 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE