Surówka z ogórkiem, czerwoną cebulą i pietruszką

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Ogórek umyj, obierz i pokrój w plasterki.
  2. 2Czerwoną cebulę pokrój w kostkę.
  3. 3W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, ocet, sok z cytryny oraz sól i pieprz.
  4. 4Wymieszaj ze sobą pokrojonego ogórka, cebulę i jogurt.
  5. 5Całość udekoruj natką pietruszki i skrop przygotowanym dressingiem.
~35 kcal ~95 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 1.3 g
Tłuszcze: 1.9 g
Węglowodany: 2.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 3.7 g
Tłuszcze: 5.3 g
Węglowodany: 8.2 g

SKŁADNIKI

Ogórek 180 g(1 x sztuka)
Cebula 30 g(3 x plaster)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 50 g(2 x łyżka)
cytryna 6 g(2 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Pietruszka liście 6 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane