Surówka z winogronami, suszoną żurawiną i orzechami włoskimi
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Orzechy włoskie oraz żurawinę zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, a następnie odcedź i posiekaj orzechy.
- 2Kapustę posiekaj, marchewkę oraz jabłko zetrzyj na tarce.
- 3Winogrona przekrój na połówki.
- 4Do posiekanej kapusty i startej marchewki oraz jabłka dodaj winogrona, żurawinę oraz posiekane orzechy.
- 5W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód, ocet oraz sól i pieprz.
- 6Całość skrop przygotowanym dressingiem.
Wartości odżywcze w:
~66 kcal
~357 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 1.2 g |
Tłuszcze: | 2.4 g |
Węglowodany: | 9.5 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 6.6 g |
Tłuszcze: | 13.3 g |
Węglowodany: | 52.3 g |
SKŁADNIKI
Kapusta biała | 320 g(2 x liść) |
Marchewka | 45 g(1 x sztuka) |
Jabłko | 90 g(0.5 x sztuka) |
Winogrona | 35 g(0.5 x garść) |
Żurawina suszona | 24 g(2 x łyżka ) |
Orzechy włoskie | 15 g(0.5 x garść) |
Oliwa z oliwek | 8 g(1 x łyżka) |
Miód pszczeli | 6 g(0.5 x łyżeczka) |
Ocet winny | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE