Surówka z winogronami, suszoną żurawiną i orzechami włoskimi

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Orzechy włoskie oraz żurawinę zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, a następnie odcedź i posiekaj orzechy.
  2. 2Kapustę posiekaj, marchewkę oraz jabłko zetrzyj na tarce.
  3. 3Winogrona przekrój na połówki.
  4. 4Do posiekanej kapusty i startej marchewki oraz jabłka dodaj winogrona, żurawinę oraz posiekane orzechy.
  5. 5W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, miód, ocet oraz sól i pieprz.
  6. 6Całość skrop przygotowanym dressingiem.
~66 kcal ~357 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 1.2 g
Tłuszcze: 2.4 g
Węglowodany: 9.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 6.6 g
Tłuszcze: 13.3 g
Węglowodany: 52.3 g

SKŁADNIKI

Kapusta biała 320 g(2 x liść)
Marchewka 45 g(1 x sztuka)
Jabłko 90 g(0.5 x sztuka)
Winogrona 35 g(0.5 x garść)
Żurawina suszona 24 g(2 x łyżka )
Orzechy włoskie 15 g(0.5 x garść)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Miód pszczeli 6 g(0.5 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane