Tuńczyk z ryżem parboiled, pieczarkami, suszonymi pomidorami i sałatką z awokado

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Cebulę oraz pieczarki umyj, obierz i drobno posiekaj, duś na oliwie z oliwek.
  3. 3Do cebuli i pieczarek dodaj tuńczyka.
  4. 4Całość duś na małym ogniu do zagęszczenia, dopraw solą oraz pieprzem.
  5. 5Suszone pomidory pokrój, dodaj do pieczarek.
  6. 6Rukolę dokładnie umyj i porwij w palcach.
  7. 7Awokado umyj, obierz ze skórki i pokrój w plastry.
  8. 8Pomidorki koktajlowe umyj i przekrój na połówki lub ćwiartki.
  9. 9W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, sok z cytryny, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz.
  10. 10Podawaj z ugotowanym ryżem i sałatką.
~116 kcal ~577 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 5.4 g
Tłuszcze: 3.6 g
Węglowodany: 15.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 27.0 g
Tłuszcze: 17.9 g
Węglowodany: 75.8 g

SKŁADNIKI

Ryż parboiled 75 g
Tuńczyk w wodzie 60 g(0.5 x puszka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pieczarka uprawna świeża 120 g(2 x garść)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Pomidory suszone nie solone 20 g(0.5 x garść)
Rukola świeża 40 g(2 x garść)
Awokado 70 g(0.5 x sztuka)
Pomidor 50 g
cytryna 6 g(2 x łyżeczka)
Zioła prowansalskie 1 g

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane