Twarożek z czerwoną papryką, pestkami dyni i kiełkami lucerny
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Paprykę umyj i pokrój.
- 2Dodaj do serka wiejskiego
- 3Dopraw pieprzem i ziołami prowansalskimi wedle uznania.
- 4Dodaj kiełki lucerny oraz pestki dyni.
- 5Podawaj z pieczywem.
Wartości odżywcze w:
~75 kcal
~270 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 4.9 g |
Tłuszcze: | 2.1 g |
Węglowodany: | 8.9 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 17.8 g |
Tłuszcze: | 7.5 g |
Węglowodany: | 32.1 g |
SKŁADNIKI
Serek twarogowy ziarnisty | 100 g(0.5 x sztuka) |
Papryka czerwona | 200 g(1 x duża sztuka) |
Kiełki lucerny | 15 g(1 x garść) |
Chleb żytni pytlowy | 40 g(1 x kromka) |
Dynia pestki | 5 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE