Twarożek z pomidorem i szczypiorkiem oraz pieczywem
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Pomidora umyj i pokrój.
- 2Dodaj pomidora do serka wiejskiego.
- 3Całość posyp szczypiorkiem, dopraw pieprzem i ziołami prowansalskimi wedle uznania.
- 4Podawaj z pieczywem.
Wartości odżywcze w:
~71 kcal
~225 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 5.0 g |
Tłuszcze: | 1.7 g |
Węglowodany: | 8.7 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 15.9 g |
Tłuszcze: | 5.3 g |
Węglowodany: | 27.9 g |
SKŁADNIKI
Serek twarogowy ziarnisty | 100 g(0.5 x sztuka) |
Pomidor | 170 g(1 x sztuka) |
Szczypiorek | 10 g(2 x łyżka) |
Chleb żytni pytlowy | 40 g(1 x kromka) |
KOMENTARZE