Twarożek z rzodkiewką, natką pietruszki i słonecznikiem
Posiłek
15 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Rzodkiewkę umyj, obierz i drobno pokrój.
- 2Dodaj do serka wiejskiego.
- 3Całość posyp natką pietruszki i pestkami słonecznika.
- 4Dopraw pieprzem i ziołami prowansalskimi wedle uznania.
- 5Podawaj z pieczywem.
Wartości odżywcze w:
~110 kcal
~222 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 7.7 g |
Tłuszcze: | 3.1 g |
Węglowodany: | 12.6 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 15.5 g |
Tłuszcze: | 6.2 g |
Węglowodany: | 25.4 g |
SKŁADNIKI
Serek twarogowy ziarnisty | 100 g(0.5 x sztuka) |
Chleb żytni pytlowy | 40 g(1 x kromka) |
Rzodkiewka | 45 g(3 x sztuka) |
Pietruszka liście | 12 g(1 x łyżka) |
Słonecznik nasiona | 5 g(0.5 x łyżka) |
KOMENTARZE