Waniliowa owsianka z bananem, pomarańczą i migdałami

Posiłek 15 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Płatki owsiane zalej niewielką ilością wrzątku, tuż nad poziom płatków.
  2. 2Odstaw na 2–5 minut do napęcznienia.
  3. 3Dodaj podgrzane mleko, pokrojoną na cząstki pomarańczę, plastry banana, cynamon, cukier waniliowy.
  4. 4Udekoruj owsiankę posiekanymi migdałami.
~101 kcal ~253 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.9 g
Tłuszcze: 2.8 g
Węglowodany: 15.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 7.3 g
Tłuszcze: 7.0 g
Węglowodany: 39.7 g

SKŁADNIKI

Płatki owsiane 30 g(3 x łyżka)
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 30 g(3 x łyżka)
Banan 60 g(0.5 x sztuka)
Pomarańcza 120 g(0.5 x sztuka)
Cukier waniliowy 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Migdały 7.5 g(0.5 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane