Wytrawny omlet z pieczarkami, papryką i szczypiorkiem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Pieczarki i paprykę umyj, obierz i pokrój, a następnie podduś na oliwie z oliwek.
  2. 2Białka oddziel od żółtek, a następnie ubij na sztywną pianę.
  3. 3Żółtka zmieszaj z płatkami owsianymi.
  4. 4Uzyskaną masę zmieszaj z ubitymi białkami oraz posiekanym drobno szczypiorkiem.
  5. 5Dopraw solą oraz pieprzem, całość wylej na paprykę i pieczarki.
  6. 6Smaż do uzyskania złocistego koloru.
~84 kcal ~209 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.1 g
Tłuszcze: 4.2 g
Węglowodany: 7.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.3 g
Tłuszcze: 10.4 g
Węglowodany: 18.4 g

SKŁADNIKI

Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Płatki owsiane 20 g(2 x łyżka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Papryka czerwona 140 g(1 x mała sztuka)
Pieczarka uprawna świeża 30 g(0.5 x garść)
Szczypiorek 5 g(1 x łyżka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane