Zielony koktajl ze szpinakiem, bananem i sokiem pomarańczowym
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Liście szpinaku dokładnie umyj.
- 2Umyj, obierz i pokrój banana.
- 3Dodaj pozostałe składniki
- 4Szpinak, pokrojonego banana, sok pomarańczowy, olej z pestek winogron oraz miód zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wartości odżywcze w:
~62 kcal
~179 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 1.7 g |
Tłuszcze: | 1.7 g |
Węglowodany: | 9.7 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 5.0 g |
Tłuszcze: | 5.0 g |
Węglowodany: | 28.0 g |
SKŁADNIKI
Banan | 60 g(0.5 x sztuka) |
Sok pomarańczowy ml | 120 g(0.5 x szklanka) |
Szpinak (świeży) | 100 g(2 x porcja) |
Olej z pestek winogron | 4 g(1 x łyżeczka) |
Miód pszczeli | 6 g(0.5 x łyżeczka) |
KOMENTARZE