Ziemniaki z jajkiem sadzonym i mizerią
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Ziemniaki ugotuj, pokrój i polej kefirem.
- 2Jajka wbij na patelnię, posyp koperkiem i krótko podsmaż na oliwie z oliwek.
- 3Ogórki umyj, obierz i pokrój w talarki lub zetrzyj na tarce.
- 4Wymieszaj ze sobą jogurt, zioła prowansalskie, posiekany koperek, sól oraz pieprz.
- 5Ziemniaki oraz jajko podawaj z ogórkami polanymi sosem jogurtowo-ziołowym.
Wartości odżywcze w:
~63 kcal
~339 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 2.5 g |
Tłuszcze: | 1.8 g |
Węglowodany: | 9.0 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 13.5 g |
Tłuszcze: | 9.6 g |
Węglowodany: | 49.0 g |
SKŁADNIKI
Ziemniaki (średnio) gotowane | 255 g(3 x sztuka) |
Koper ogrodowy | 4 g(1 x łyżeczka) |
Jaja kurze całe | 50 g(1 x sztuka) |
Ogórek | 180 g(1 x sztuka) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 50 g(2 x łyżka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Czosnek | 2.5 g(0.5 x ząbek) |
KOMENTARZE