Ziemniaki z jajkiem sadzonym i mizerią

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Ziemniaki ugotuj, pokrój i polej kefirem.
  2. 2Jajka wbij na patelnię, posyp koperkiem i krótko podsmaż na oliwie z oliwek.
  3. 3Ogórki umyj, obierz i pokrój w talarki lub zetrzyj na tarce.
  4. 4Wymieszaj ze sobą jogurt, zioła prowansalskie, posiekany koperek, sól oraz pieprz.
  5. 5Ziemniaki oraz jajko podawaj z ogórkami polanymi sosem jogurtowo-ziołowym.
~63 kcal ~339 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.5 g
Tłuszcze: 1.8 g
Węglowodany: 9.0 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 13.5 g
Tłuszcze: 9.6 g
Węglowodany: 49.0 g

SKŁADNIKI

Ziemniaki (średnio) gotowane 255 g(3 x sztuka)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Ogórek 180 g(1 x sztuka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 50 g(2 x łyżka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane