Ziemniaki z jajkiem sadzonym, kefirem, awokado, hummusem i czerwoną papryką

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cieciorkę ugotuj.
  2. 2Ziemniaki ugotuj, pokrój i polej kefirem.
  3. 3Jajka wbij na patelnię, posyp koperkiem i krótko podsmaż na oliwie z oliwek.
  4. 4Awokado umyj, obierz i pokrój w plastry.
  5. 5Sezam zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
  6. 6Pastę z sezamu zmiksuj razem z ugotowaną cieciorką, oliwą z oliwek, czosnkiem wyciśniętym przez praskę, solą oraz pieprzem.  
  7. 7Ziemniaki oraz jajko podawaj z hummusem, plastrami awokado i pokrojoną w plastry czerwoną papryką.
~98 kcal ~541 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 4.2 g
Tłuszcze: 3.6 g
Węglowodany: 11.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 23.3 g
Tłuszcze: 20.1 g
Węglowodany: 65.9 g

SKŁADNIKI

Ziemniaki (średnio) gotowane 255 g(3 x sztuka)
Kefir 2% tłuszczu 120 g(0.5 x szklanka)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
ciecierzyca nasiona suche 30 g(2 x łyżka)
Sezam nasiona 7 g(1 x łyżka)
Awokado 70 g(0.5 x sztuka)
Papryka czerwona 20 g(2 x plaster)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane