Ziemniaki z jajkiem sadzonym, koperkiem, kefirem i buraczkami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Ziemniaki ugotuj, pokrój i polej kefirem.
  2. 2Jajka wbij na patelnię, posyp koperkiem i krótko podsmaż na oliwie z oliwek.
  3. 3Jabłko umyj, obierz i zetrzyj na tarce.
  4. 4Buraki ugotuj w mundurkach, obierz, zetrzyj na tarce, połącz ze startym jabłkiem, dodaj sok z cytryny, sól oraz pieprz.
~65 kcal ~414 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.5 g
Tłuszcze: 1.7 g
Węglowodany: 9.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 16.2 g
Tłuszcze: 11.2 g
Węglowodany: 61.1 g

SKŁADNIKI

Ziemniaki (średnio) gotowane 255 g(3 x sztuka)
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Kefir 2% tłuszczu 120 g(0.5 x szklanka)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)
Jabłko 90 g(0.5 x sztuka)
Burak 120 g(1 x sztuka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane