Ziemniaki z jajkiem sadzonym, koperkiem, kefirem i buraczkami
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Ziemniaki ugotuj, pokrój i polej kefirem.
- 2Jajka wbij na patelnię, posyp koperkiem i krótko podsmaż na oliwie z oliwek.
- 3Jabłko umyj, obierz i zetrzyj na tarce.
- 4Buraki ugotuj w mundurkach, obierz, zetrzyj na tarce, połącz ze startym jabłkiem, dodaj sok z cytryny, sól oraz pieprz.
Wartości odżywcze w:
~65 kcal
~414 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 2.5 g |
Tłuszcze: | 1.7 g |
Węglowodany: | 9.5 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 16.2 g |
Tłuszcze: | 11.2 g |
Węglowodany: | 61.1 g |
SKŁADNIKI
Ziemniaki (średnio) gotowane | 255 g(3 x sztuka) |
Jaja kurze całe | 50 g(1 x sztuka) |
Kefir 2% tłuszczu | 120 g(0.5 x szklanka) |
Koper ogrodowy | 4 g(1 x łyżeczka) |
Jabłko | 90 g(0.5 x sztuka) |
Burak | 120 g(1 x sztuka) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE