Ziemniaki z kefirem, jajkiem sadzonym i szczypiorkiem oraz papryką

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Ziemniaki ugotuj, pokrój i polej kefirem.
  2. 2Jajka wbij na patelnię.
  3. 3Posyp jajka posiekanym szczypiorkiem i krótko podsmaż.
  4. 4Paprykę pokrój w plastry i podaj z ziemniakami.
~52 kcal ~369 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.4 g
Tłuszcze: 1.1 g
Węglowodany: 7.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 17.3 g
Tłuszcze: 7.9 g
Węglowodany: 56.3 g

SKŁADNIKI

Ziemniaki (średnio) gotowane 255 g(3 x sztuka)
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Kefir 2% tłuszczu 120 g(0.5 x szklanka)
Szczypiorek 5 g(1 x łyżka)
Papryka czerwona 140 g(1 x mała sztuka)
Papryka zielona 140 g(1 x mała sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane