Ziemniaki z koperkiem, sosem pieczarkowym i buraczkami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Ziemniaki ugotuj, ubij i posyp koperkiem.
  2. 2Buraki ugotuj.
  3. 3Cebulę oraz pieczarki umyj, obierz i drobno posiekaj.
  4. 4Całość duś na małym ogniu do zagęszczenia, dopraw solą oraz pieprzem.
  5. 5Buraczki ugotuj w mundurkach, obierz, zetrzyj na tarce, dodaj sok z cytryny, sól oraz pieprz.
  6. 6Podawaj z ziemniakami i buraczkami.
~59 kcal ~329 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 1.8 g
Tłuszcze: 1.6 g
Węglowodany: 9.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 10.0 g
Tłuszcze: 8.9 g
Węglowodany: 51.5 g

SKŁADNIKI

Ziemniaki (średnio) gotowane 255 g(3 x sztuka)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pieczarka uprawna świeża 120 g(2 x garść)
Burak 120 g(1 x sztuka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane