Ziemniaki z koperkiem, sosem pieczarkowym i buraczkami
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Ziemniaki ugotuj, ubij i posyp koperkiem.
- 2Buraki ugotuj.
- 3Cebulę oraz pieczarki umyj, obierz i drobno posiekaj.
- 4Całość duś na małym ogniu do zagęszczenia, dopraw solą oraz pieprzem.
- 5Buraczki ugotuj w mundurkach, obierz, zetrzyj na tarce, dodaj sok z cytryny, sól oraz pieprz.
- 6Podawaj z ziemniakami i buraczkami.
Wartości odżywcze w:
~59 kcal
~329 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 1.8 g |
Tłuszcze: | 1.6 g |
Węglowodany: | 9.2 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 10.0 g |
Tłuszcze: | 8.9 g |
Węglowodany: | 51.5 g |
SKŁADNIKI
Ziemniaki (średnio) gotowane | 255 g(3 x sztuka) |
Koper ogrodowy | 4 g(1 x łyżeczka) |
Oliwa z oliwek | 8 g(1 x łyżka) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Pieczarka uprawna świeża | 120 g(2 x garść) |
Burak | 120 g(1 x sztuka) |
cytryna | 3 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE