Ziemniaki z koperkiem, sosem pieczarkowym i papryką

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Ziemniaki ugotuj, ubij i posyp koperkiem.
  2. 2Cebulę oraz pieczarki umyj, obierz i drobno posiekaj.
  3. 3Całość duś na małym ogniu do zagęszczenia, dopraw solą oraz pieprzem.
  4. 4Paprykę pokrój w plastry.
  5. 5Podawaj sos z ziemniakami i plastrami papryki.
~49 kcal ~349 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 1.6 g
Tłuszcze: 1.4 g
Węglowodany: 7.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 11.2 g
Tłuszcze: 9.8 g
Węglowodany: 53.4 g

SKŁADNIKI

Ziemniaki (średnio) gotowane 255 g(3 x sztuka)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 8 g(1 x łyżka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pieczarka uprawna świeża 120 g(2 x garść)
Papryka czerwona 140 g(1 x mała sztuka)
Papryka zielona 140 g(1 x mała sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane