Ziemniaki z koperkiem, sosem pieczarkowym i papryką
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Ziemniaki ugotuj, ubij i posyp koperkiem.
- 2Cebulę oraz pieczarki umyj, obierz i drobno posiekaj.
- 3Całość duś na małym ogniu do zagęszczenia, dopraw solą oraz pieprzem.
- 4Paprykę pokrój w plastry.
- 5Podawaj sos z ziemniakami i plastrami papryki.
Wartości odżywcze w:
~49 kcal
~349 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 1.6 g |
Tłuszcze: | 1.4 g |
Węglowodany: | 7.4 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 11.2 g |
Tłuszcze: | 9.8 g |
Węglowodany: | 53.4 g |
SKŁADNIKI
Ziemniaki (średnio) gotowane | 255 g(3 x sztuka) |
Koper ogrodowy | 4 g(1 x łyżeczka) |
Oliwa z oliwek | 8 g(1 x łyżka) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Pieczarka uprawna świeża | 120 g(2 x garść) |
Papryka czerwona | 140 g(1 x mała sztuka) |
Papryka zielona | 140 g(1 x mała sztuka) |
KOMENTARZE