Ziemniaki z pieczonym łososiem, roszponką, mango, rukolą, awokado, kukurydzą i granatem

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Piekarnik nagrzej do 180 stopni, łososia natrzyj ziołami prowansalskimi, czosnkiem wyciśniętym przez praskę, solą oraz pieprzem i obficie skrop sokiem z cytryny.
  2. 2Następnie łososia zawiń w folię spożywczą i piecz przez 25–30 minut.
  3. 3Ziemniaki ugotuj w mundurkach, następnie obierz ze skórki i pokrój.
  4. 4Roszponkę dokładnie umyj, wyłóż na talerz.
  5. 5Mango i awokado umyj, obierz i pokrój w plastry, przełóż do roszponki razem z upieczonym łososiem, kukurydzą i granatem.
  6. 6W osobnej miseczce zmieszaj ze sobą oliwę z oliwek, miód, ocet, zioła prowansalskie, sól oraz pieprz.
  7. 7Ziemniaki podawaj razem z łososiem i sałatką, całość skrop przygotowanym dressingiem.
~77 kcal ~519 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.3 g
Tłuszcze: 2.1 g
Węglowodany: 11.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 15.4 g
Tłuszcze: 14.6 g
Węglowodany: 80.5 g

SKŁADNIKI

Ziemniaki (średnio) gotowane 255 g(3 x sztuka)
Łosoś świeży 50 g(0.5 x porcja)
Zioła prowansalskie 8 g(2 x łyżeczka)
cytryna 3 g(1 x łyżeczka)
Roszponka 50 g(2 x garść)
Mango 140 g(0.5 x sztuka)
Awokado 45 g(3 x plaster)
Kukurydza konserwowa 60 g(3 x łyżka )
Granat 50 g(0.5 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Miód pszczeli 12 g(1 x łyżeczka)
Ocet winny 2.5 g(0.5 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane