Zupa krem z brokułów i szpinaku z migdałami i bazylią

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cebulę umyj, obierz i drobno pokrój.
  2. 2Czosnek wyciśnij przez praskę lub pokrój na plasterki, razem z cebulą podduś na oliwie z oliwek.
  3. 3Ziemniaki obierz ze skórki i pokrój na kawałki.
  4. 4Warzywa zalej bulionem lub wodą, następnie dodaj do wywaru pokrojone ziemniaki oraz liście szpinaku.
  5. 5Całość gotuj do miękkości, a następnie zblenduj razem z mlekiem i jogurtem.
  6. 6Zupę podawaj z płatkami migdałów i listkami świeżej bazylii.
~65 kcal ~283 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.5 g
Tłuszcze: 2.2 g
Węglowodany: 8.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 11.0 g
Tłuszcze: 9.8 g
Węglowodany: 37.4 g

SKŁADNIKI

Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Brokuły 100 g(1 x porcja)
Szpinak (świeży) 40 g(2 x garść)
Ziemniaki (średnio) gotowane 170 g(2 x sztuka)
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 20 g(2 x łyżka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 25 g(1 x łyżka)
Migdały 7.5 g(0.5 x łyżka)
Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane