Zupa krem z brokułów i szpinaku z mlekiem kokosowym i kolendrą
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Cebulę umyj, obierz i drobno pokrój.
- 2Czosnek wyciśnij przez praskę lub pokrój na plasterki, razem z cebulą podduś na oliwie z oliwek.
- 3Ziemniaki obierz ze skórki i pokrój na kawałki.
- 4Warzywa zalej bulionem lub wodą, następnie dodaj do wywaru pokrojone ziemniaki, różyczki brokułów oraz liście szpinaku.
- 5Całość gotuj do miękkości, a następnie zblenduj razem z mlekiem kokosowym.
- 6Zupę podawaj z odrobiną kolendry i listkami bazylii.
Wartości odżywcze w:
~66 kcal
~274 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 2.4 g |
Tłuszcze: | 2.4 g |
Węglowodany: | 8.6 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 9.9 g |
Tłuszcze: | 10.0 g |
Węglowodany: | 35.6 g |
SKŁADNIKI
Bazylia liście świeże | 15 g(3 x liść) |
Kolendra | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Mleko kokosowe | 20 g(2 x łyżka) |
Ziemniaki (średnio) gotowane | 170 g(2 x sztuka) |
Brokuły | 50 g(0.5 x porcja) |
Szpinak (świeży) | 100 g(2 x porcja) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
KOMENTARZE