Zupa krem z brokułów i szpinaku z mlekiem kokosowym i kolendrą

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cebulę umyj, obierz i drobno pokrój.
  2. 2Czosnek wyciśnij przez praskę lub pokrój na plasterki, razem z cebulą podduś na oliwie z oliwek.
  3. 3Ziemniaki obierz ze skórki i pokrój na kawałki.
  4. 4Warzywa zalej bulionem lub wodą, następnie dodaj do wywaru pokrojone ziemniaki, różyczki brokułów oraz liście szpinaku.
  5. 5Całość gotuj do miękkości, a następnie zblenduj razem z mlekiem kokosowym.
  6. 6Zupę podawaj z odrobiną kolendry i listkami bazylii.
~66 kcal ~274 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.4 g
Tłuszcze: 2.4 g
Węglowodany: 8.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 9.9 g
Tłuszcze: 10.0 g
Węglowodany: 35.6 g

SKŁADNIKI

Bazylia liście świeże 15 g(3 x liść)
Kolendra 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Mleko kokosowe 20 g(2 x łyżka)
Ziemniaki (średnio) gotowane 170 g(2 x sztuka)
Brokuły 50 g(0.5 x porcja)
Szpinak (świeży) 100 g(2 x porcja)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane