Zupa krem z brokułów z migdałami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cebulę umyj, obierz i drobno pokrój.
  2. 2Czosnek wyciśnij przez praskę lub pokrój na plasterki, razem z cebulą podduś na oliwie z oliwek.
  3. 3Warzywa zalej bulionem lub wodą, następnie dodaj do wywaru brokuły pokrojone w różyczki.
  4. 4Warzywa gotuj do miękkości, a następnie całość zblenduj razem z mlekiem.
  5. 5Zupę podawaj z dodatkiem jogurtu oraz posypaną migdałami.
~67 kcal ~140 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.8 g
Tłuszcze: 4.4 g
Węglowodany: 3.9 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 6.0 g
Tłuszcze: 9.2 g
Węglowodany: 8.3 g

SKŁADNIKI

Migdały 7.5 g(0.5 x łyżka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 25 g(1 x łyżka)
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 20 g(2 x łyżka)
Brokuły 100 g(1 x porcja)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Migdały 7.5 g(0.5 x łyżka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 25 g(1 x łyżka)
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 20 g(2 x łyżka)
Brokuły 100 g(1 x porcja)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane