Zupa krem z brokułów z migdałami
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Cebulę umyj, obierz i drobno pokrój.
- 2Czosnek wyciśnij przez praskę lub pokrój na plasterki, razem z cebulą podduś na oliwie z oliwek.
- 3Warzywa zalej bulionem lub wodą, następnie dodaj do wywaru brokuły pokrojone w różyczki.
- 4Warzywa gotuj do miękkości, a następnie całość zblenduj razem z mlekiem.
- 5Zupę podawaj z dodatkiem jogurtu oraz posypaną migdałami.
Wartości odżywcze w:
~67 kcal
~140 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 2.8 g |
| Tłuszcze: | 4.4 g |
| Węglowodany: | 3.9 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 6.0 g |
| Tłuszcze: | 9.2 g |
| Węglowodany: | 8.3 g |
SKŁADNIKI
| Migdały | 7.5 g(0.5 x łyżka) |
| Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 25 g(1 x łyżka) |
| Mleko spożywcze 2% tłuszczu | 20 g(2 x łyżka) |
| Brokuły | 100 g(1 x porcja) |
| Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
| Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
| Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
| Migdały | 7.5 g(0.5 x łyżka) |
| Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 25 g(1 x łyżka) |
| Mleko spożywcze 2% tłuszczu | 20 g(2 x łyżka) |
| Brokuły | 100 g(1 x porcja) |
| Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
| Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
| Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
KOMENTARZE