Zupa krem z brokułów z parmezanem
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Cebulę umyj, obierz i drobno pokrój.
- 2Czosnek wyciśnij przez praskę lub pokrój na plasterki, razem z cebulą podduś na oliwie z oliwek.
- 3Warzywa zalej bulionem lub wodą, następnie dodaj do wywaru brokuły pokrojone w różyczki.
- 4Warzywa gotuj do miękkości, a następnie całość zblenduj razem z mlekiem.
- 5Zupę podawaj z dodatkiem jogurtu i posypaną parmezanem.
Wartości odżywcze w:
~49 kcal
~124 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 2.6 g |
Tłuszcze: | 2.6 g |
Węglowodany: | 3.7 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 6.5 g |
Tłuszcze: | 6.7 g |
Węglowodany: | 9.4 g |
SKŁADNIKI
Ser Parmezan | 4 g(1 x łyżeczka) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 25 g(1 x łyżka) |
Mleko spożywcze 2% tłuszczu | 20 g(2 x łyżka) |
Brokuły | 100 g(1 x porcja) |
Marchew | 45 g(1 x sztuka) |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Ser Parmezan | 4 g(1 x łyżeczka) |
Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 25 g(1 x łyżka) |
Mleko spożywcze 2% tłuszczu | 20 g(2 x łyżka) |
Brokuły | 100 g(1 x porcja) |
Marchew | 45 g(1 x sztuka) |
Czosnek | 5 g(1 x ząbek) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE