Zupa krem z cukinii z curry i migdałami

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Cebulę drobno pokrój, dodaj curry i zeszklij na patelni na oliwie z oliwek.
  2. 2Cukinię umyj, obierz i pokrój w kostkę.
  3. 3Dodaj wodę lub wywar warzywny oraz pokrojoną cukinię, gotuj do miękkości.
  4. 4Do zupy dodaj jogurt naturalny, całość zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  5. 5Zupę podawaj z płatkami migdałów.
~46 kcal ~155 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 1.9 g
Tłuszcze: 2.8 g
Węglowodany: 3.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 6.4 g
Tłuszcze: 9.5 g
Węglowodany: 11.1 g

SKŁADNIKI

Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Cukinia 250 g(1 x sztuka)
Curry 5 g(1 x łyżeczka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 25 g(1 x łyżka)
Migdały 7.5 g(0.5 x łyżka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane