Zupa krem z cukinii z curry i migdałami
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Cebulę drobno pokrój, dodaj curry i zeszklij na patelni na oliwie z oliwek.
- 2Cukinię umyj, obierz i pokrój w kostkę.
- 3Dodaj wodę lub wywar warzywny oraz pokrojoną cukinię, gotuj do miękkości.
- 4Do zupy dodaj jogurt naturalny, całość zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- 5Zupę podawaj z płatkami migdałów.
Wartości odżywcze w:
~46 kcal
~155 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 1.9 g |
| Tłuszcze: | 2.8 g |
| Węglowodany: | 3.2 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 6.4 g |
| Tłuszcze: | 9.5 g |
| Węglowodany: | 11.1 g |
SKŁADNIKI
| Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
| Cukinia | 250 g(1 x sztuka) |
| Curry | 5 g(1 x łyżeczka) |
| Jogurt naturalny 2% tłuszczu | 25 g(1 x łyżka) |
| Migdały | 7.5 g(0.5 x łyżka) |
| Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE