Zupa krem z czerwoną soczewicą, pestkami dyni i chili

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Soczewicę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Marchew umyj, obierz i pokrój na plasterki.
  3. 3Cebulę umyj, obierz i pokrój w kostkę.
  4. 4Czosnek wyciśnij przez praskę lub pokrój na plastry, razem z cebulą podduś na oliwie z oliwek.
  5. 5Pomidory sparz wrzątkiem, obierz, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli i czosnku.
  6. 6Warzywa zalej wodą lub bulionem warzywnym, ugotowaną soczewicę i przyprawy, całość zmiksuj.
  7. 7Udekoruj natką pietruszki i posyp pestkami dyni.
~110 kcal ~411 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 7.2 g
Tłuszcze: 2.5 g
Węglowodany: 14.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 26.8 g
Tłuszcze: 9.3 g
Węglowodany: 53.9 g

SKŁADNIKI

Pietruszka liście 6 g(1 x łyżeczka)
Dynia pestki 5 g(1 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Papryka czerwona w proszku 1 g
Chili 1 g
Pomidor 170 g(1 x sztuka)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Soczewica czerwona nasiona suche 90 g(0.5 x szklanka)
Pietruszka liście 6 g(1 x łyżeczka)
Dynia pestki 5 g(1 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Papryka czerwona w proszku 1 g
Chili 1 g
Pomidor 170 g(1 x sztuka)
Czosnek 2.5 g(0.5 x ząbek)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Soczewica czerwona nasiona suche 90 g(0.5 x szklanka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane