Zupa krem z dyni z imbirem i cynamonem
Posiłek
60 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Dynię obierz, usuń nasiona, pokrój w kostkę (opcjonalnie możesz użyć gotowego puree).
- 2Marchew oraz cebulę umyj, obierz i pokrój, podduś na oliwie z oliwek razem z kawałkami dyni.
- 3Następnie dodaj wodę lub wywar warzywny, gotuj do miękkości.
- 4Całość zmiksuj, dopraw do smaku imbirem, cynamonem, solą i pieprzem.
Wartości odżywcze w:
~33 kcal
~104 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 0.9 g |
Tłuszcze: | 1.5 g |
Węglowodany: | 3.8 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 2.9 g |
Tłuszcze: | 4.8 g |
Węglowodany: | 12.0 g |
SKŁADNIKI
Dynia | 210 g(1 x szklanka) |
Marchew | 45 g(1 x sztuka) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Imbir suszony | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Cynamon | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Dynia | 210 g(1 x szklanka) |
Marchew | 45 g(1 x sztuka) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Imbir suszony | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Cynamon | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
KOMENTARZE