Zupa krem z dyni z jabłkiem, imbirem i cynamonem
Posiłek
30 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Dynię obierz, usuń nasiona, pokrój w kostkę (opcjonalnie można użyć gotowego puree).
- 2Jabłko umyj, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
- 3Cebulę umyj, obierz i pokrój, podduś na oliwie z oliwek razem z cebulą oraz kawałkami dyni.
- 4Dodaj wodę lub wywar warzywny, gotuj do miękkości.
- 5Całość zmiksuj, dopraw do smaku imbirem, cynamonem, solą i pieprzem.
Wartości odżywcze w:
~35 kcal
~156 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 0.7 g |
Tłuszcze: | 1.2 g |
Węglowodany: | 5.2 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 3.1 g |
Tłuszcze: | 5.3 g |
Węglowodany: | 23.6 g |
SKŁADNIKI
Dynia | 210 g(1 x szklanka) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Jabłko | 180 g(1 x sztuka) |
Imbir suszony | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Cynamon | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
KOMENTARZE