Zupa krem z dyni z jabłkiem, imbirem i cynamonem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Dynię obierz, usuń nasiona, pokrój w kostkę (opcjonalnie można użyć gotowego puree).
  2. 2Jabłko umyj, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
  3. 3Cebulę umyj, obierz i pokrój, podduś na oliwie z oliwek razem z cebulą oraz kawałkami dyni.
  4. 4Dodaj wodę lub wywar warzywny, gotuj do miękkości.
  5. 5Całość zmiksuj, dopraw do smaku imbirem, cynamonem, solą i pieprzem.
~35 kcal ~156 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 0.7 g
Tłuszcze: 1.2 g
Węglowodany: 5.2 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 3.1 g
Tłuszcze: 5.3 g
Węglowodany: 23.6 g

SKŁADNIKI

Dynia 210 g(1 x szklanka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Jabłko 180 g(1 x sztuka)
Imbir suszony 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Cynamon 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane