Zupa krem z dyni z mlekiem kokosowym, imbirem, cynamonem i grzankami
Posiłek
60 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Dynię obierz, usuń nasiona, pokrój w kostkę (opcjonalnie możesz użyć gotowego puree)
- 2Marchew oraz cebulę umyj, obierz i pokrój, podduś na oliwie z oliwek razem z kawałkami dyni.
- 3Następnie dodaj wodę lub wywar warzywny, gotuj do miękkości.
- 4Całość zmiksuj, dodaj mleko kokosowe, dopraw do smaku imbirem, cynamonem, solą i pieprzem.
- 5Pieczywo pokrój w kostkę, a następnie grilluj na patelni do zrumienienia.
- 6Podawaj zupę z grzankami.
Wartości odżywcze w:
~58 kcal
~209 kcal
Zdrowy przepis
| Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
|---|---|
| Białko: | 1.6 g |
| Tłuszcze: | 2.6 g |
| Węglowodany: | 6.8 g |
| Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
|---|---|
| Białko: | 5.8 g |
| Tłuszcze: | 9.6 g |
| Węglowodany: | 24.7 g |
SKŁADNIKI
| Dynia | 210 g(1 x szklanka) |
| Marchew | 45 g(1 x sztuka) |
| Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
| Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
| Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
| Mleko kokosowe | 20 g(2 x łyżka) |
| Imbir suszony | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
| Cynamon | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
| Dynia | 210 g(1 x szklanka) |
| Marchew | 45 g(1 x sztuka) |
| Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
| Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
| Chleb Graham | 30 g(1 x kromka) |
| Mleko kokosowe | 20 g(2 x łyżka) |
| Imbir suszony | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
| Cynamon | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
KOMENTARZE