Zupa krem z dyni z mlekiem kokosowym, imbirem, cynamonem i grzankami

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Dynię obierz, usuń nasiona, pokrój w kostkę (opcjonalnie możesz użyć gotowego puree)
  2. 2Marchew oraz cebulę umyj, obierz i pokrój, podduś na oliwie z oliwek razem z kawałkami dyni.
  3. 3Następnie dodaj wodę lub wywar warzywny, gotuj do miękkości.
  4. 4Całość zmiksuj, dodaj mleko kokosowe, dopraw do smaku imbirem, cynamonem, solą i pieprzem.
  5. 5Pieczywo pokrój w kostkę, a następnie grilluj na patelni do zrumienienia.
  6. 6Podawaj zupę z grzankami.
~58 kcal ~209 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 1.6 g
Tłuszcze: 2.6 g
Węglowodany: 6.8 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 5.8 g
Tłuszcze: 9.6 g
Węglowodany: 24.7 g

SKŁADNIKI

Dynia 210 g(1 x szklanka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Mleko kokosowe 20 g(2 x łyżka)
Imbir suszony 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Cynamon 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Dynia 210 g(1 x szklanka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Mleko kokosowe 20 g(2 x łyżka)
Imbir suszony 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Cynamon 2.5 g(0.5 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane