Zupa krem z dyni z mlekiem kokosowym, imbirem i cynamonem

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Dynię obierz, usuń nasiona, pokrój w kostkę (opcjonalnie możesz użyć gotowego puree)
  2. 2Marchew oraz cebulę umyj, obierz i pokrój, podduś na oliwie z oliwek razem z kawałkami dyni.
  3. 3Następnie dodaj wodę lub wywar warzywny, gotuj do miękkości.
  4. 4Całość zmiksuj, dodaj mleko kokosowe, dopraw do smaku imbirem, cynamonem, solą i pieprzem.
~43 kcal ~143 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 1.0 g
Tłuszcze: 2.7 g
Węglowodany: 3.6 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 3.3 g
Tłuszcze: 9.1 g
Węglowodany: 12.0 g

SKŁADNIKI

Dynia 210 g(1 x szklanka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Mleko kokosowe 20 g(2 x łyżka)
Imbir suszony 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Cynamon 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Dynia 210 g(1 x szklanka)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Mleko kokosowe 20 g(2 x łyżka)
Imbir suszony 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Cynamon 2.5 g(0.5 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane