Zupa krem z dyni z mlekiem kokosowym, imbirem i cynamonem
Posiłek
60 minut
Średni w przygotowaniu
PRZYGOTOWANIE
- 1Dynię obierz, usuń nasiona, pokrój w kostkę (opcjonalnie możesz użyć gotowego puree)
- 2Marchew oraz cebulę umyj, obierz i pokrój, podduś na oliwie z oliwek razem z kawałkami dyni.
- 3Następnie dodaj wodę lub wywar warzywny, gotuj do miękkości.
- 4Całość zmiksuj, dodaj mleko kokosowe, dopraw do smaku imbirem, cynamonem, solą i pieprzem.
Wartości odżywcze w:
~43 kcal
~143 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy | Ilość w: 100g produktu |
---|---|
Białko: | 1.0 g |
Tłuszcze: | 2.7 g |
Węglowodany: | 3.6 g |
Składnik odżywczy | Ilość w: procji produktu |
---|---|
Białko: | 3.3 g |
Tłuszcze: | 9.1 g |
Węglowodany: | 12.0 g |
SKŁADNIKI
Dynia | 210 g(1 x szklanka) |
Marchew | 45 g(1 x sztuka) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Mleko kokosowe | 20 g(2 x łyżka) |
Imbir suszony | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Cynamon | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Dynia | 210 g(1 x szklanka) |
Marchew | 45 g(1 x sztuka) |
Cebula | 50 g(0.5 x sztuka) |
Oliwa z oliwek | 4 g(1 x łyżeczka) |
Mleko kokosowe | 20 g(2 x łyżka) |
Imbir suszony | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
Cynamon | 2.5 g(0.5 x łyżeczka) |
KOMENTARZE