Zupa krem z kalafiora z mlekiem kokosowym, czerwoną soczewicą i curry

Posiłek 60 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. 2Czosnek obierz, a następnie pokrój w plastry.
  3. 3Cebulę umyj, obierz, drobno pokrój i podduś na oliwie z oliwek razem z czosnkiem.
  4. 4Ziemniaki obierz i drobno pokrój.
  5. 5Do cebuli i czosnku dodaj wywar warzywny oraz pokrojone ziemniaki i różyczki kalafiora.
  6. 6Całość gotuj do miękkości, a następnie dodaj mleko kokosowe i zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  7. 7Zupę dopraw curry, solą oraz pieprzem, podawaj razem z ugotowaną soczewicą.
~82 kcal ~415 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.4 g
Tłuszcze: 2.9 g
Węglowodany: 10.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 17.3 g
Tłuszcze: 14.6 g
Węglowodany: 53.0 g

SKŁADNIKI

Soczewica czerwona nasiona suche 36 g(3 x łyżka)
Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Ziemniaki (średnio) gotowane 170 g(2 x sztuka)
Kalafior 200 g(1 x porcja)
Mleko kokosowe 40 g(4 x łyżka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Curry 2.5 g(0.5 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane