Zupa krem z kalafiora z parmezanem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Czosnek obierz, a następnie pokrój w plastry.
  2. 2Cebulę umyj, obierz, drobno pokrój i podduś na oliwie z oliwek razem z czosnkiem.
  3. 3Ziemniaki obierz i drobno pokrój.
  4. 4Do cebuli i czosnku dodaj wywar warzywny oraz pokrojone ziemniaki i różyczki kalafiora.
  5. 5Całość gotuj do miękkości, a następnie dodaj mleko, jogurt i zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  6. 6Zupę dopraw solą oraz pieprzem, podawaj z parmezanem.
~55 kcal ~315 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 2.5 g
Tłuszcze: 1.6 g
Węglowodany: 7.4 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 14.3 g
Tłuszcze: 9.2 g
Węglowodany: 43.1 g

SKŁADNIKI

Czosnek 5 g(1 x ząbek)
Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Ziemniaki (średnio) gotowane 170 g(2 x sztuka)
Kalafior 200 g(1 x porcja)
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 120 g(0.5 x szklanka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 25 g(1 x łyżka)
Curry 2.5 g(0.5 x łyżeczka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Ser Parmezan 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane