Zupa krem z pieczarek z jajkiem, ziołowymi grzankami i koperkiem

Posiłek 30 minut Średni w przygotowaniu

PRZYGOTOWANIE

  1. 1Pieczarki umyj, obierz i drobno pokrój.
  2. 2Cebulę umyj, obierz, drobno pokrój i podduś na oliwie z oliwek razem z pieczarkami.
  3. 3Ziemniaki oraz marchewkę umyj, obierz i drobno pokrój.
  4. 4Do cebuli i pieczarek dodaj wywar warzywny oraz pokrojone ziemniaki i marchewkę.
  5. 5Całość gotuj do miękkości, a następnie dodaj mleko, jogurt i zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  6. 6Jaja ugotuj na półtwardo.
  7. 7Pieczywo pokrój w kostkę, a następnie zrumień na patelni razem z dodatkiem ziół prowansalskich.
  8. 8Zupę dopraw solą oraz pieprzem, podawaj z pokrojonym w ćwiartkę jajkiem, grzankami i posiekanym koperkiem.
~66 kcal ~410 kcal
Zdrowy przepis
Składnik odżywczy Ilość w: 100g produktu
Białko: 3.3 g
Tłuszcze: 2.0 g
Węglowodany: 8.5 g
Składnik odżywczy Ilość w: procji produktu
Białko: 20.3 g
Tłuszcze: 12.5 g
Węglowodany: 53.1 g

SKŁADNIKI

Cebula 50 g(0.5 x sztuka)
Pieczarka uprawna świeża 120 g(2 x garść)
Marchew 45 g(1 x sztuka)
Ziemniaki (średnio) gotowane 170 g(2 x sztuka)
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 120 g(0.5 x szklanka)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 25 g(1 x łyżka)
Chleb Graham 30 g(1 x kromka)
Zioła prowansalskie 4 g(1 x łyżeczka)
Jaja kurze całe 50 g(1 x sztuka)
Oliwa z oliwek 4 g(1 x łyżeczka)
Koper ogrodowy 4 g(1 x łyżeczka)

Oceń przepis

KOMENTARZE

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane